Hoe kunnen we helpen?

Jumbo Nagelmaeker Zwolle

You are here:
← All Topics

Op dinsdag 21 september 2021 organiseerde de Kennispoort Zwolle een online sessie Korte Keten ‘Leveren aan Supermarkt/Retail’. Het was weer een interessante interactieve sessie, dankzij de inbreng van sprekers en deelnemers.

Korte impressie
– Spreker Geert Lindenhols van Geerts Best Koolzaadolie geeft aan het transport grotendeels (80%) nog zelf te doen. Hij wil zich graag minder richten op logistiek, maar vooral op het ontwikkelen, produceren en vermarkten van de producten.
– Spreker Jaap Walters van BioNoord bundelt het vervoer van biologische producten, zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de vervoerscapaciteit en combineert daarin aan- en afvoer. Dus hij levert producten af en laadt vervolgens producten in voor de volgende rit. Als groothandel geeft Jaap aan dat een optimale beladingsgraad en efficiënte routes belangrijk zijn voor planning en kosten. Door flexibeler laad- en lostijden bij leverancier en klant kan daar nog e.e.a. gewonnen worden. Zij zijn bezig met het inzichtelijk maken van het aantal voedselkilometers die de producten afleggen.
– Spreker Jeroen Nagelmaeker van Jumbo Nagelmaeker geeft aan het liefst zo min mogelijk leveringen/voertuigen aan de poort te hebben. Door het gezamenlijk organiseren is er voor alle partijen een win-win situatie te behalen, denk daarbij aan gezamenlijke logistiek, facturatie en voedselveiligheid.

Table of Contents